Opavskou míli 2023 vyhrál Filip Sasínek. Petr Czudek dělal startéra a běžel s rodinou

Opavská míle má za sebou další parádní ročník. Do akce šla přes tisícovka závodníků různých věkových kategorií. Absolutním vítězem se stal Filip Sasínek startující v barvách Ak Hodonín. Z opavských běžců nejlépe dopadl nejlépe Štěpán Kavan z opavského Sokola. Ten doběhl na osmém místě.

Absolutní vítěz byl v cíli v čase 3:55. Mezi rodinným týmy zvítězil výběru Holasců ve složení Barbora, Šárka, Tomáš a Štěpán Holasovi. Ve firemním závodě kraloval Labortech 1. Jeho sestavu tvořili: David Litzka, Roman Štěpán, Tomáš Hegr, Jakub Šnýdl, Jan Havelka, Lucie Řehulková a Patrik Pauler. Mezi školní týmy kraloval Engliška 1, a to ve složení: Tomáš Jasník, Robert Gilík, Šimon Racko, Laura Seehovová, Karolína Pavelková a Jakub Špinler.

Maximální vytížení na Opavské míli měl basketbalový trenér Petr Czudek. Nejdříve závod odstartoval a pak se s manželkou Radkou a dcerou Emou vydal na start. Mezi rodinnými týmy obsadili Čoudíci desátou příčku. „Určitě se jedná o fajn závod. Kolem trati bylo spoustu lidí, město ožilo a je dobře, že se takové akce konají. Organizátorům za to patří velký dík a už teď se všichni těšíme na další ročník," podotkl závodník Tomáš Chalupa, který do cíle doběhl jako 261. s časem 6:44.

Autor: Roman Brhel (Opavský deník)